Vasaritten, here we come!

Klockan är 22.00 och vi har precis anlänt till Rättvik i solnedgången över Siljan. Eftersom vi faktiskt bara ridit ihop 1 gång och känt varandra några veckor tyckte vi det fanns anledning att köra lite teambuilding. Med tanke på den knappa tiden till avfärd mot Norrland valde vi bort alla klassiska varianter som att äta middag med prat eller att spela bowling eller liknande. Här gäller det att vara effektiv och jobba på sjyssta rutiner med en gång.

Vi ville ha någon grenanknuten teambuilding. Därför beslöt vi oss nyligen för att söka efter en distansritt i tävlingsform rätt långt bort från Stockholm. Det skulle ge oss möjligheten att packa bilen med rätt grejer för en helg och lasta hästarna för en längre transport. Vi valde dessutom att tälta för att vänja oss av med sängvärme och bekvämligheter som gör sinnet slött.

Till vår stora glädje hittade vi

Så efter 6 timmar bilkörning har vi anlänt till travanläggningen i Rättvik. Nu skall hästarna rastas, kvällsbetas och nattas i hyrda boxar. Sen blir det tältfix och sovdags ganska snart. I morgon ringer klockan 06.00 för frukost och hästpyssel. Klockan 08.30 är det veterinärbesiktning, 09.00 banvisning. Klockan 10.00 går starten för en 5-milsritt. Vilket suveränt genrep för Kust till kust med häst.

Att vi dessutom överraskades av beskedet att min gode vän Mia med distanskompis Caroline (två riktiga distansrävar på SM-nivå) väljer att åka från Norrtälje klockan 05.00 för att komma upp som coacher och support till oss här i Rättvik är helt fantastisk. Ni är helt otroliga tjejer!! Tack!

Lämna en kommentar